Extra image

Jelenleg nincs aktív előfizetésed, ezért az extra tartalmakat nem tudod megtekinteni!

Ha szeretnél előfizetni, kattints ide:

S03EX30 | ARSENAL - Gödörből ki

"We need to bounce back and focus on the next game!" - ahogyan Papa is mondta. És hát ez történt Arteta csapatával is az elmúlt hetekben. 🥰

Tájmsztemp:

📌 Legtöbbször úgy beszélünk a taktikáról, mintha az kizárólag az edzőktől jönne, miközben a játékosoknak legalább ekkora hatása van nem csak a pályán látottak kivitelezésére, hanem a mögöttes elgondolásra is. Rengetegszer látjuk, hogy amint hosszabb ideig áll a játék, Arteta maga köré gyűjti eligazításra a játékosait, de akár meccs közben egyenként is vált néhány szót egyikükkel. De miért fontos, hogy az edző a pályáról is kapjon visszajelzéseket, és épp ezért miért lényeges, hogy olyan játékosok futballoznak az Arsenalban, mint Odegaard, Xhaka, vagy éppen Jorginho?

📌 Az Everton elleni vereség és a Brentford elleni döntetlen után komoly aggodalmat okozott az Arsenal teljesítménye a mélyen védekező és a széleket leduplázó csapatok ellen. Azóta viszont Artetáék vágtak egy négyest az Evertonnak az Emiratesben, a tíz emberrel védekező Bournemouth ellen pedig kétgólos hátrányból sikerült fordítani. De változott-e valami ezeken a meccseken az Ágyúsok játékában, és egyáltalán hogyan lehet tartósan focizni az ilyen stílusú ellenfelekkel szemben?

📌 Arteta állítása szerint Saliba és Gabriel boldog házasságban élnek, de miért működik együtt ennyire jól az Arsenal belső védő párosa? A rendszer teszi ezt velük, vagy ők teszik működőképessé a rendszert? És összességében miért könnyebb vagy nehezebb egy olyan stílusú csapatban középhátvédet játszani, mint amilyen az Arsenal?