Extra image

Jelenleg nincs aktív előfizetésed, ezért az extra tartalmakat nem tudod megtekinteni!

Ha szeretnél előfizetni, kattints ide:

S04E13 | Van új tulaj, meg nincs is

Mindennek a közepén... A költözésnek, az új stúdió berendezésének, a liverpooli filmnek, a Domi interjúnak, az agyhalálnak... Nem a legjobb ötlet szezon közben költözni, de most muszáj. A hang szar. Fények meg szintenek nincsenek is, ennek köszönhetően Peet és Gabi feje alig látszik. Szerencsére. De még feliratok sincsenek, az eheti felvételeken most csak úgy essünk túl, falatozzunk tovább csukott szemmel, mint a Bakterházbanl! 😘

Tájmsztemp:

📌 Lesz is tulajdonosváltás a Manchester Unitednél, meg nem is. A 11 hónapja húzódó folyamat hamarosan véget érhet, miután sem Jassim sejk, sem pedig INEOS-alapító Sir Jim Ratcliff sem volt hajlandó kifizetni a Glazer-család által a klubért kért 8 milliárd dolláros összeget. Sir Jim viszont hajlandó beérni kevesebbel is, és hamarosan 25 százalékos részesedést szerezhet a világ egyik legnagyobb futballklubjából, ráadásul ha ez megvalósul, akkor a sportszakmai döntések is kikerülnének a Glazerek kezéből. De mit is jelent mindez magára a klubra nézve rövid és hosszabb távon? Milyen szakmai munka zajlott az elmúlt időszakban az INEOS kezében lévő Nice-nél? Lesz-e újra nagyszerű a Manchester United?

📌 Boring, boring Arsenal és Manchester City. A kopasz és a hajas Pep csapatai ugyan a liga legjobb védekező számaival rendelkeznek, de ezért cserébe a támadójátékuk bőven hagy maga után kívánni valót. A tizenegyeseket nem számításba véve a City mindössze a 8. legmagasabb xG-értéket produkálja meccsenkénti átlagban, az Arsenal pedig még ennél is rosszabbul áll, csupán 7 csapat várható gólmennyisége alacsonyabb az övékénél. De miért van az, hogy papíron két rendkívül támadó szellemű csapat ennyire steril az ellenfél kapujánál? Tényleg megegéri beáldozni a látványos támadójátékot a biztonság érdekében?

📌 Miközben az Arsenal és a City elaltat mindenkit, a Newcastle szépen csendben úgy lett a Premier League legjobban teljesítő csapata, hogy a nyáron lényegében érdemlegesen nem erősítettek a keretükön. Miközben épp a nem túl meggyőző átigazolási időszak miatt mi is visszaesést vártunk tőlük, Eddie Howe csapata a brutálisan nehéz szezon eleji sorsolás után immár hat meccse veretlen, és a mezőny legjobb xG-differenciáját tudja felmutatni. De mitől működik ismét ennyire látványosan a Szarkák játéka, és elég lehet-e ez ahhoz, hogy a bajnoki címért is versenybe szálljanak?