Extra image

Jelenleg nincs aktív előfizetésed, ezért az extra tartalmakat nem tudod megtekinteni!

Ha szeretnél előfizetni, kattints ide:

S04E25 | Tovább fejlődnek a szélsővédők

Úgy néz ki, hogy a szélsővédők posztmodern evolúciójáról nem lehet eleget, és még sokszor, sokáig fogunk beszélni... 🤷

08:40 - a Tourette-ben Manchester United, Ronaldinho, Afrika Kupa, az elfeledett Gonzalo Higuaín és a pofátlan Nottingham.

30:33 - 🔥🔥🔥

Tájmsztemp:

📌 A hatos mellé, középpályásnak belépő szélső védő. A középhátvédek mellett hátul maradó szélső védő. Hagyományos, vonal mellett rohangáló szélső védő. Labdakihozatal közben szélesen, támadó harmadban beljebb helyezkedő szélső védő. Szélre kitett középhátvéd, védelembe hátrahúzott középpályás… egészen elképesztő, hogy az elmúlt években mennyi átalakuláson estek át a szélsőhátvédek pozíciói. Az is ritka, hogy valaki a játék minden különböző fázisában a 10-15 évvel ezelőtti sztenderdeknek megfelelő szerepkört vegyen fel, de ennél sokfélébb és sokszínűbb poszt nincsen. Hol, milyen szélső védőket alkalmaznak az edzők a Premier League-ben - és mennyire meghatározóak ezek a játékosok az adott csapatok taktikáját tekintetbe véve? (36:09)

📌 Szoboszlai Dominik kiesése után Mohamed Szalah elrepült az Afrika-kupára, hogy aztán Trent Alexander-Arnold is megsérüljön. A Liverpool néhány meccs leforgása alatt elvesztette azt a három játékosát, akik az idény első felében elsődlegesen feleltek a kreativitásért. Ritkán történik meg ez csapatokkal, úgyhogy fel volt adva a lecke Jürgen Kloppnak és a stábjának - a Fulham és a Bournemouth elleni meccsek azonban kiválóan sikerültek. Mit gondolt-gondolt-gondolt ki Micimackó Kirkby-ben, hogyan alakít ki helyzeteket a Liverpool az említett Nagy Hármas nélkül? (01:24:39)

📌 A Brentford december 12-én nyert utoljára - mígnem megérkezett az önbizalmát önmagára fogadás formájában szabó péteri önjeditrükökkel felpumpáló Ivan Toney. A csatár letöltötte a fogadási kihágásai miatt rá kiszabott büntetést, majd egy, a magyarosch csibészséget felelevenítő góllal valósággal visszarobbant a csapatába. Kellett is nagyon: az utóbbi évek egyik legizgalmasabb és legjobban összerakott újonca közelebb áll a kiesőzónához, mint a felsőházhoz - pedig, hogyha megnézzük Gabi kedvenc dolgait, az alapozó mutatókat, akkor... (01:52:37)