Extra image

Jelenleg nincs aktív előfizetésed, ezért az extra tartalmakat nem tudod megtekinteni!

Ha szeretnél előfizetni, kattints ide:

S04E18 | Pep X Jürgen

Szokásos Manchester City podcast, ezúttal viszont már Manchester City könyvvel is az eszköztárban, nahát!! 🔵🤷‍♂️

Tájmsztemp:

📌 Ahogyan az ezelőtti hat Premier League-mérkőzésükön négyszer, úgy ezúttal is döntetlenre végzett a Manchester City és a Liverpool. A szezon szokás szerint egyik leginkább várt találkozója azonban az iksz ellenére nagyon furcsán alakult: original Pepék 71,2%-os field tiltet hozva, több, mint kétszer értékesebb helyzeteket teremtve végig mezőnyfölényben futballoztak, ám a City - idén már sokadszorra - nem tudott rangadót nyerni. Min csúszott el a Liverpool letámadása, miért tudta a meccs nagy részében zavartalanul kihozni a labdát hátulról a Manchester City? És miképp korrigált a második félidőben Jürgen Klopp? Illetve: mutatott-e ez a meccs bármit azzal kapcsolatban, hogy a Premier League bajnokaspiránsai hogyan viszonyulnak egymáshoz? (15:02)

📌 A belső középpályásoké a labdarúgás egyik leginkább felelősségteljes posztja - ehhez képest a hétvégén a Manchester Unitedben a 18 éves Kobie Mainoo, a Newcastle-ben pedig a 17 éves Lewis Miley kezdett a pálya centrumában. Ráadásul egyikük sem szimpla epizódszereplő: Mainoot a nyári meccsei után megváltóként várták vissza a sérüléséből a Vörös Ördögök szurkolói, míg Miley a Szarkák jelenlegi középpályás-gondjainak és a keret vékonyságának problémamegoldója. Egyfelől: hogyan teljesít a két srác, mi az, aminek köszönhetően ennyire simán becsusszantak a felnőtt futballba? Másfelől: ehhez kapcsolódóan, két remek Q&A-kérdés! (01:08:12)

📌 Az Everton a 13 bajnokijából mindössze négyszer alakított ki alacsonyabb várható gólmutatót, mint az ellenfelei - ehhez képest mindössze négy győzelmet szereztek és a liga hatodik legkevesebb gólját rúgták. A hétvégi, hazai pályán elszenvedett 0-3-as vereségükön ugyanez volt a helyzet: bár magasabb minőségű helyzeteket alakítottak ki, mint a ManUnited, halál simán kikaptak. A klubnál bizonyíthatóan szentül hisznek benne, hogy a trend vissza fog fordulni és néhány hét múlva elkezdenek bepattanni a lövések - de meddig lehet az xG-alulteljesítés visszafordulásában reménykedni? És mi történik azokkal a csapatokkal, amelyeknek a szezon elején lefelé kezd kilengeni az xG-inga? (01:46:56)