Extra image

Jelenleg nincs aktív előfizetésed, ezért az extra tartalmakat nem tudod megtekinteni!

Ha szeretnél előfizetni, kattints ide:

S04E37 | Nemzetközi narratívák

 

Hát ez megint nem lett egy rövid adás, mert még egy több perces vita is belefért a forró rakások mibenlétéről, természetesen Márk és Bence között. 🤦‍♂️😁

05:13 - a #világlegjobbrovata igazi csemegékkel érkezik.

40:42 - 🔥🔥🔥🔥

Tájmsztemp:

📌 Kiváló felvetés érkezett számunkra az egyik hallgatónktól, Éry Tamástól, úgyhogy nem átallottunk szépen beemelni a műsorba:

“A tegnapi Liverpool-Atalanta kapcsán érdekes vitaindító téma lehet Kéri Andris posztja a meccsről. "Olasz-elfogultként" néha nekem is van egy olyan enyhe benyomásom, hogy nemzetközi párharcoknál túl magabiztosak vagytok az angol csapatok várható teljesítménye kapcsán (ellenpélda a Real-City előtti jóslatotok), például a Pool-Atalanta előzetes megítélésénél. Személy szerint én reálisnak láttam, hogy Gasperiniék lepofozhatják a Pool-t, főleg tartalékos felállással. Ti hogy látjátok? Lehet rendszerszintű probléma a Premier League-csapatok más topligákból érkező ellenfelek elleni meccstervével, hozzáállásával (stílusokból fakadóan máshogy állnak viszonyulnak, pl Pool-Atalanta Real-City, Brighton-Roma, Arsenal-Bayern meccseket kielemezve), vagy ezek eseti botlások, és továbbra is a kuparendszerű lebonyolításban a véletlenek és "zsebkendőnyi nüanszok" nagyobb szerepével magyarázható-e az, hogy az angol csapatok összességében messze nem szerepelnek annyival jobban a nemzetközi kupákban a többi topligához képest, mint amennyivel egyébként messze előrébb jár a bajnokság?” (55:23)

📌 Unai Emery először tért vissza a szurkolókkal teli Emirates-be, ahol aztán annak rendje és módja szerint be is gyűjtötte csapatával a Villa idei második Arsenal elleni győzelmét. A meccs rengeteg véleményt és elemzést generált - nagyon sok különböző nézponttal, mi pedig ráadásul a helyszíni élményeinkkel is megspékelhetjük ezt. A Villa győzelme azonban nem csak a tabella legtetejét, de a BL-indulásért folytatott küzdelmet is átalakította: a Tottenham Newcastle elleni irgalmatlan buktájával a két együttes egyenlően áll vesztett pontok tekintetében. És mivel az ötödik BL-hely a három bajnokesélyes európai eredményei miatt azért kezd kétségessé válni, érdemes elmerülnünk a két csapat mini-háborújában. (01:40:45)

📌 Ha a futball igazságos lenne, a hétvégén a Bournemouth legyőzte volna a Manchester Unitedet. Csakhogy nem az. A meccs végül 2-2 lett, de csüggedni nincs miért: ha csak a 2024-es naptári évet nézzük, a Bournemouth a PL 10. legtöbb pontját gyűjtötte, alig-alig elmaradva a Manchester Unitedtől és a Chelsea-től. Andoni Iraoláék borzalmasan kezdték a szezont, hogy aztán szépen versenytempóra kapcsoljanak - de igazán csak az újévben kezdtek el klappolni a dolgok. Mi változott a kevésbé sikeres és a sikeres időszakok között? Hol tart a Cherries projektje? És mi a helyzet Kerkez Milossal? (02:32:17)