Extra image

Jelenleg nincs aktív előfizetésed, ezért az extra tartalmakat nem tudod megtekinteni!

Ha szeretnél előfizetni, kattints ide:

S04E05 | Nem akar jönni a Ten Hag Ball

Az elején az autofókusz ajándék - talán pont azért sikerült így, mert egy kicsit túlzottan is sokszor került említésre Manchester városa az 5. epizódban. És ez mindig meggondolatlan dolgokra sarkall. Amúgy nem lett annyira szar adás. 😘 

Tájmsztemp: 

📌 Két teljesen ellentétes képet mutató félidőt hozott a Tottenham és a Manchester United rangadója, aminek a végén Ten Hag csapata ismét elbukott egy idegenbeli rangadót. Hiába erősített látszólag jól nyáron a Manchester United, a csapat továbbra is hasonló gondokkal küzd, mint az előző szezonban. Hiába csak most nyáron érkezett, a másik oldalon Postecoglu elképzelései egyelőre világosabban megjelennek a pályán, még úgy is, hogy ezekbe az elképzelésekbe jó pár játékos látványosan nem illik bele. Van-e baj a Vörös Ördögöknél, és mit várhatunk az eddigi két lejátszott meccs alapján a Tottenhamtől? (11:06) 

📌 Guardiola guardiolás dolgokat csinál. A Manchester City már négy tétmérkőzést lejátszott ebben a szezonban, amelyek során négy különböző felállási formában, valamint azon belül különböző elképzelésekkel küldte pályára játékosait az Original Pep. A 4-2-4-es, 4-3-2-1-es, 3-2-2-3-as és 2-3-5-ös rendszerekben láthattuk Fodent és Alvarezt befelé mozgó szélsőként és tízesként, Kyle Walkert vonalszélsőként, Akanjit pedig középpályásként, miközben a City kerete továbbra sincsen készen. Mik jelenleg Guardiola elképzelései a csapatával kapcsolatban, és várhatunk-e a tavaszihoz hasonló stabilitást a Citytől? (01:12:06) 

📌 A hónap elején a Manchester United még azt tervezte, hogy bejelentik Mason Greenwood visszatérését, az erről kiszivárgott információkkal kapcsolatos negatív visszajelzések miatt azonban klub a játékossal együtt úgy határozott, hogy mindenkinek jobb, ha máshol folytatja a pályafutását. Greenwooddal szemben az internetre is kikerülő bizonyítékok ellenére februárban kulcsfontosságú tanúk visszalépését és új bizonyítékok megjelenését követően megszüntették az eljárást irányító és kényszerítő viselkedés, valamint bántalmazás és nemi erőszak kísérletével kapcsolatban. A klub ezt követően egy belső vizsgálatot is indított, amelyet követően megkezdték a játékos visszatérésének előkészítését, azonban több klubalkalmazott, valamint politikusok és szurkolói csoportok is rendkívül negatívan reagáltak az ezzel kapcsolatban megjelenő hírekre. Az eset remekül példázza a média és a közösség erejét, ugyanakkor a klub eredeti szándékai joggal tölthettek el sokakat aggodalommal. Greenwood és a Manchester United példája ráadásul nem egyedi: Premier League-ben jelenleg is hétről hétre pályára lép olyan játékos, aki ellen szexuális erőszak kapcsán több esetben is nyomozás zajlik. (01:46:50)