Extra image

Jelenleg nincs aktív előfizetésed, ezért az extra tartalmakat nem tudod megtekinteni!

Ha szeretnél előfizetni, kattints ide:

S04E30 | Narratívák és a tények

Békés szándékkal, segíteni jöttünk! 😇

07:22 - a #világlegjobbrovata-ban kedvenc hülyéink!

28:03 - 🔥🔥🔥

Tájmsztemp:

📌 Minden döntő a túlreagálások és a narratívagyártások melegágya, de az idei Ligakupa-finálé kiemelkedő lehetőséget nyújtott a média és a szurkolók számára, hogy érzelmesebbnél érzelmesebb és szemetebbnél szemetebb történeteket lehessen kreálni. De mi itt vagyunk, ne féljetek, rendet vágunk a fejekben! Tényleg gyerekekkel győzte le Klopp a Chelsea-t? Valóban a német edző által teremtett kultúra, a Liverpool-way győzött vasárnap este a Wembley-ben? A billion-pound bottle jobs-keret tényleg fektetett betli? A Chelsea csak rosszul jöhetett ki ebből a meccsből? Mauricio Pochettino pedig soha nem fog már semmit sem nyerni Angliában? (35:14)

📌 A pénz nem minden - kivéve SoósApuMárk világában! A Leak személyes pénzügyi tanácsadója ismét előcsapatja velünk a négyzetrácsos füzetet, hogy a Deloitte Football Money League 2024-es kiadásának segítségével megvizsgáljuk, hogy állnak a Premier League nagycsapatainak pénzügyei - és legfőképpen bevételei. Amiatt különösképp fontos és releváns ez, mert ahogyan azt a téli átigazolási ablakban is láttuk, néha még a világ leggazdagabb ligájának leggazdagabb klubjait is meg-megállítják a költekezésben a szabályok. Van, akinek kisebb, van akinek nagyobb kerete maradt a nyári költekezésre - mennyi pénzt verhet majd vajon el a Chelsea, a Manchester United vagy a Liverpool? (01:26:52)

📌 Hogy most akkor vajon az Everton mínusz tíz pontnyi vagy mínusz hat pontnyi mértékben vétett a Premier League fenntarthatósági és gazdálkodási szabályaival szemben, azt nem csak hogy mi, de valójában maga a liga sem tudja. Ráadásul egy másik eljárás miatt vonhatnak még le tőlük továbbra is, de az biztos, hogy az Everton a sikeres fellebbezésüknek köszönhetően után visszakapott négy pontot - így pedig felléptek a tabella 15. helyére. A két biztos kieső nem fog már belezavarni semmibe, a valódi középmezőny pedig jól elkülöníthető a tabellán - így maradt egy hattagú boly, amelynek tagjai igyekeznek egymást agyon taposva elkerülni az utolsó kieső helyet. Erre azért továbbra is a hét közben ManCity-től irgalmatlan pofont kapó Luton Town a legesélytelenebb - de hogy áll játék, illetve gyengepontok terén a Nottingham Forest, a Brentford, az Everton, a Bournemouth és a Crystal Palace? (02:08:46)