Extra image

Jelenleg nincs aktív előfizetésed, ezért az extra tartalmakat nem tudod megtekinteni!

Ha szeretnél előfizetni, kattints ide:

S04E38 | Miként verhetők az éllovasok?

Háromhavonta beszélgetünk erről, és gyanúsan mindig ugyanaz a végkövetkeztetés: nehezen. Woo! 👌😇

11:43 - a #világlegjobbrovata még mindig a világ legjobb rovata.

38:18 - 🔥🔥🔥

Tájmsztemp:

📌 A felvételünk pillanatában még mindig aktuális a Premier League történetének legszorosabb, legizgalmsabb versenyfutása a bajnoki címért. A hétközi eredményekkel ez ugyan még változhat, de éppen ezért érdemes megvizsgálni, hogy a három gigász, a Manchester City, a Liverpool és az Arsenal pontosan miként is sebezhető. Nemrég láttuk Guardioláék kiesését a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligájából, emellett pedig a Liverpool és az Arsenal is búcsúzott európától, miközben a Crystal Palace illetve az Aston Villa ellen kellemetlen bajnoki eredmények is becsúsztak. De mi az ellenfelek számára az optimális megközelítés ezen csapatok ellen, ha sikereket szeretnének elérni? (47:24)

📌 Erling Haaland a negyedosztályú támadó, aki a legtöbb nagy helyzetet hagyta ki a teljes Premier League mezőnyben. Nem kell matematikusnak lennie az embernek ahhoz, hogy feltűnjön, a norvég támadó a most futó idényben közel sem azzal a hatékonysággal dolgozik a kapu előtt, mint az első manchesteri szezonjában, illetve a teljes eddigi pályafutása során. Sőt, ha a Manchester City végül elbukja a bajnokságot, akkor akár könnyen a botladozó norvég nyakába is varrhatnánk a dolgot. Tényleg ekkora lenne a baj Haaland esetében, mint amekkorának első ránézésre tűnik? Valóban emberhátrányt jelent a Manchester City számára, ha éppen nem talál a kapuba? És tényleg hasznosabb nála a mezőnyben Torghelle Sanyi? (01:52:31)

📌 Pontlevonás itt, pontlevonás ott. A 2023/24-es szezonban nem csak az Everton vagy épp a Nottingham Forest szurkolói tanulták meg, hogy pontosan miről szól a Premier League pénzügyi és fenntarthatósági szabálya (PSR), hanem számos csapat felett Damoklész kardjaként lebeg a túlköltekezésért járó súlyos büntetés. Épp ezért a liga csapatai nemrég előzetesen úgy egyeztek meg, hogy az eddig rendszert leváltják a következő szezontól, és egy az UEFA rendszeréhez sokkal inkább hasonlító pénzügyi szabályozást vezetnek be. De pontosan hogyan is fog ez kinézni, és kik járhatnak vele a legjobban, illetve a legrosszabbul? (02:25:30)