Extra image

Jelenleg nincs aktív előfizetésed, ezért az extra tartalmakat nem tudod megtekinteni!

Ha szeretnél előfizetni, kattints ide:

S04E28 | Kik érhetnek oda a BL helyekre?

Merthát ez érdekel mindenkit, nem? Papa óta tudjuk, hogy a 4. hely és a BL-szereplés a legfontosabb, bár akkor még kiröhögték érte - aztán lám, mekkorát fordult a világ azóta! Valszeg most már ő nevet rajtatok, kis butusok. 🥰🤷‍♂️

03:50 - a világ legjobb rovatában a világ legjobb hírei!

33:37 - 🔥🔥🔥

Tájmsztemp:

📌 Szinte borítékolható, hogy a három bajnokesélyesből egyetlen csapat sem fog annyira megzuhanni, hogy évvégén kimaradjanak a top4-ből, így idén gyakorlatilag egyetlen biztos és szabad, Bajnokok Ligája indulást érő hely maradt - szerencsés és egyelőre valószínű esetben kettő lehet ebből. A Chelsea vagy a Brighton ezekre már egy isteni csodával felérő rohanással sem pályázhatna, a Manchester United azonban kezdi utolérni a korábbiakban ellépő Tottenham-Aston Villa duót. A Vörös Ördögök ebben épp egy Emeryék elleni sikerrel léptek nagyot előre - míg a Spurs valahogyan rendületlenül behúzza a 3 pontokat a meccsek véghajrájában. Bár igazi rangadót nem láthattunk a hétvégén, ez a két találkozó rengeteg érdekességgel szolgált - no meg szintén sok tanulsággal a 4. helyért folytatott harccal kapcsolatban. (38:08)

📌 Az Arsenal a hétvégén rendkívül megalázó módon, minden pillanatot dominálva 6-0-ra legyőzte a West Hamet. David Moyes csapata így a 2024-es naptári évben még nyeretlen - utoljára épp az Ágyúsokat tudták megverni, december legvégén. A szezon első felében megszerzett pontok miatt igazán nagy zuhanástól nem kell félni, Moyes-szal pedig szinte minden évben van egy gyenge sorozata az együttesnek. A játékot elnézve azonban nem véletlen, hogy ismét kongatják a vészharangokat a West Hamnél, egy esetleges edzőváltást is lebegtetve. Azt tudjuk és ismerjük, mit várhatunk tőlük, de mintha ez a passzív, kockázatkerülő harcmodor is sokat romlott volna minőségében, hatékonyságában az elmúlt hetekben. Vagy nem? Mi az oka a zuhanásnak? (01:35:53)

📌 Ha van egy, a West Hamnél is pikírtebb helyzetben szorongó klub jelenleg a Premier League-ben, az a Crystal Palace. A Sasok ugyan nem nyeretlenek 2024-ben, de a legutóbbi négy fordulóban három pontot gyűjtöttek mindössze, miközben kaptak 14 gólt. Mindannyiunk kedvenc kedves öregurának, Roy Hodgsonnak a leváltásáról hetek óta nyíltan cikkezik a sajtó, az pedig legfeljebb ezek alapján is teljesen nyilvánvaló, hogy fogalma sincsen a Palace-nak, edzői, szakmai fronton mit szeretne pontosan csinálni, merre szeretne indulni. Gyorsan döntésre kell jutniuk, mert nagyon hamar lehet, hogy kiesési harcba keverednek: az Everton, a Luton Town és a Nottingham Forest sincsen messze tőlük, az meg elég valószínű, hogy ezeknek a csapatoknak már nem kell átvészelniük egy edzőváltást az idény végéig… (02:10:00)