Extra image

Jelenleg nincs aktív előfizetésed, ezért az extra tartalmakat nem tudod megtekinteni!

Ha szeretnél előfizetni, kattints ide:

S04E22 | Idén először és utoljára: Szuperliga

Hát ez is eljött, az utolsó adásunk 2023-ban - pontosabban majdnem, még egy szilveszteri extra azért érkezik. Nem éppen elhanyagolható esztendő áll mögöttünk, ezért is szeretnénk nagyon megköszönni a figyelmet nektek, számunkra mindent elsöprő volt. Jövőre sem veszünk vissza a tempóból, toljuk tovább veletek, szóval eredményekben gazdag, boldog új évet kívánunk mindenkinek! 💪❤

És ha már így éppen kiszopott az Arsenal, miközben ezt írom, beszélgessünk még egy kicsit a Szuperligáról is, woo. 🤦‍♂️

04:21 - De előtte még a #világlegjobbrovata-ban: Manchester United.

21:03 - FCKN 🔥🔥🔥🔥

Tájmsztemp:

📌 SUPPER MIK ARTEEE… egy fenét! Ez nem az a műsor, ahol a Tourette-percek után Gabinak kedvezünk. Egy másik szuper dologról, a Szuperligáról fogunk beszélgetni - merthogy nem is lehetne méltóbb témát találni az utolsó idei adásunba. Nem, mintha ne lehetne hasonló gyűjtést csinálni minden naptári év végeztével, de 2023 azért a labdarúgás nagyívű történései terén eléggé belehúzott. A Newcastle bejutott a BL-be, a ManCity sportmosási projektje felért az abszolút csúcsra, a Premier League folyamatosan a belső démonaival, az összes többi topliga meg a víz felett maradásért küzd. Így hát az, hogy az emberek karácsonyi őrületének kellős közepén, az esetleges majdani Szuperliga előtt is lehullott némi akadály, igazán méltó lezárása 2023-nak. (31:05)

📌 Hajjajj! Nem csupán visszaesett a formája, de a Burnley ellen még a kezdőcsapatból is kikerült Szoboszlai Dominik! Hujjujj, nagy a baj, beköszöntött a valóság! Az álságos ironizáláson túllépve, az azért elég látványos, hogy az ősz első feléhez képest, Dominik nehezebben találja a helyét az elmúlt hetek gépezetében. Csakhogy ahelyett, hogy levonánnk a legegyszerűbb, legkevesebb gondolkodást igénylő következtetést, érdemes megnézni, hogy mi történt a magyar válogatott csapatkapitánya körül ebben az időszakban (mármint azon kívül, hogy Soós Márk meginterjúvolta). A Liverpoolnál az ünnepek mellett a sérülések is elég szépen beköszöntek - így pedig Jürgen Kloppnak és a stábjának folyamatosan szerelnie kell. Mivel a csapat is változott, értelemszerűen Dominik szerepköre és játékra gyakorolt hatása is…no de pontosan mi történt és van-e bármiféle baj? (01:16:39)

📌 Futballfilozófiai harcnak indult, a taktikával elfoglalt hozzánemértők kis érdekessége lett belőle. Nem túl váratlan módon, a Manchester CIty tükörsimán verte a Fluminensét a klubvilágbajnokság döntőjében. A mérkőzés a magunkfajta perverzeknek valóságos csemege volt, Fernando Diniz focijának pedig minden szépsége és gyengesége megmutatkozott a nagyszínpadon. Mindazonáltal, ha teszünk egy lépést hátra, nehéz elvonatkoztatni attól, hogy az eredményjelző mit mutatott és, hogy a brazil csapat játékbeli sajátosságain túl mit tudott elérni a pályán. (01:53:55)