Extra image

Jelenleg nincs aktív előfizetésed, ezért az extra tartalmakat nem tudod megtekinteni!

Ha szeretnél előfizetni, kattints ide:

S04E14 | Hogyan készülj a City ellen?

Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen... Már csak némi visszhangunk van, és egy picivel több fény kell, de úgy néz ki, hogy megtaláltauk az új helyünket a konyhában. Yeah we cookin' biatch! 🍜 

Tájmsztemp:

📌 Bár hozzávetőlegesen mi is tudjuk, mi folyik az edzéseken és milyen sarokpontok mentén készítik fel az edzők a játékosaikat egy mérkőzésre, de abba, hogy részleteiben hogyan is működik ez, nagyon ritkán van betekintésünk. Szerencsére Gary O’Neil a segítségünkre sietett! A Wolverhampton edzője nemrég a Monday Night Footballban járt, ahol hosszú perceken keresztül mesélt arról, miképp készítette fel az együttesét a Manchester City elleni győzelemre - a fantasztikus betekintés által el tudunk titeket kalauzolni a Premier League-csapatok szakmai mindennapjaiba. No meg kicsit sem mellékesen a Molineux-be, ahol O’Neil az idei szezon legnagyobb meglepetésével szolgáló farkasfalkát edzi. (17:32)

📌 "Soha. Soha nem fogjuk azt a futballt játszani, mint az Ajaxnál. Más játékosaim vannak és nem is ezért érkeztem ide. A labdarúgók szabják meg, hogyan tudsz futballozni. Az Ajaxnak nagyon karakterisztikus játékstílusa van, a Manchester Unitednél mindig ettől eltérőt fogok kérni, ahogyan tavaly is. Sokkal direktebb focit játszunk itt, mert ehhez vannak meg a játékosaim," mondta kopasz-bézsgarbós Pep a United számára csúfosan végződő manchesteri derbi után. Ten Hag egyre vadabb nyilatkozatokat tesz és egyre nagyobb annak a valószínűsége, hogy tényleg, hosszútávon sincs eszében a PL bajnokesélyeseihez hasonló harcmodort felvenni. Mindezt úgy, hogy miközben elvileg a Vörös Ördögök lennének azok, akik az ellenfélhez alkalmazkodva keresik az átütő megoldást, vasárnap a Manchester City addig próbálkozott, próbálkozott és próbálkozott, amíg meg nem találták a réseket a pajzson - hogy aztán ezeken keresztül végül darabjaira szakítsák a Unitedet az Old Traffordon. (01:10:17)

📌 Utoljára akkor beszéltünk az Aston Villáról, amikor 6-1-re elpáholták Roberto De Zserbó Brightonjának fenekét - azóta 5/4 meccset nyertek és az európai porondon elővezetett gólparádéik mellett továbbra is tartják a helyüket a top4-ben. Az egyértelmű, hogy a Villa projektjének Unai Emery a legfontosabb eleme, de a pályán két másik úriember emelkedik ki a Vámpír vérfagyasztóan szigorú utasításainak engedelmeskedő birminghami bandából: Moussa Diaby és Ollie Watkins. Diaby posztját a nyáron még nem teljesen láttuk tisztán, ám Emery-nek kristálytiszta elképzelései voltak, amelyek fényesen beváltak. A pálya mely részeiben találjuk őket a játék különböző fázisaiban? És mitől annyira halálos kettős az övéké? (02:00:37)