Extra image

Jelenleg nincs aktív előfizetésed, ezért az extra tartalmakat nem tudod megtekinteni!

Ha szeretnél előfizetni, kattints ide:

S04E35 | Gyáva szarok vagytok-e?

Egészen szokatlan módon, szerdán jelentkezünk az eheti főanyaggal, mert Peet haza akart menni Füzesabonyba. Meg van valami másik oka is, azt hiszem. 🤷‍♂️

05:16 - Visszatért a #világlegjobbrovata, régi fényében tündököl! 

31:18 - 🔥🔥🔥

📌 Milyen egy jó meccs? Hát, a közvélemény szerint semmiképpen sem olyan, mint az idei harmadik…és igazából előző…vagyis hát tulajdonképp mind a három idei Manchester City-Arsenal. Mikel Arteta és Pep Guardiola úgy megreformálták az angol futballt, hogy az idei szezon egymás elleni meccsein általában 8 középhátvéd és 4 védekező-középpályás, illetve egy csomó magas, erős és atletikus fickó rúgdalta a labdát meg az ellenfeleket, a két csapat pedig gyakorlatilag teljesen kioltotta egymást. Az Emirates-ben és az Etihadban is összesen 3-3 lövés találta el a kaput, a mérkőzések képei pedig olyanok voltak, mintha ugyanazt a filmet raktuk volna be újra és újra és újra. Mi lesz velünk, ha Klopp apánk is elhagyja a Premier League-et? Ilyenek lesznek jövő évtől a csúcsrangadók? (38:58)

📌 Rengeteget beszélünk arról, hogy mindent folyamatokban, hosszútávon, a pillanatból kilépve érdemes értékelni - ennek megfelelően a topfoci rohanása sokszor teljesen feleslegesen távolít el edzőket a kispadokról. Arról azonban mi, a nagy trendellenesek és ellenforradalmárok a szurkolókkal ellentétben sokkal ritkábban beszélünk, hogy mikor kéne kirúgni egy menedzsert. A Chelsea és a Manchester United, vagyis pontosabban Mauricio Pochettino és Erik Ten Hag mindazonáltal hétről-hétre bizonyítja, hogy van olyan, amikor a gyors elengedés sokkal többet segítene, mint amennyit a feleslegesen megadott bizalom délibábja… (01:41:55)

📌 Rengetegszer elemezzük a taktikai döntéseket és felkészítést. Egyre többször jövünk elő a foci fizikai vetületével, ami sok esetben meghatározza azt, hogy az edzők mit kérhetnek a játékosoktól taktikailag. Arról viszont elég keveset beszélünk, hogy a futballpályákon futkározó emberek pszichéje és lelke mennyiben határozza meg a fizikai és szellemi teljesítőképességüket. Pedig természetesen ez is nagyon fontos: vessük hát most bele magunkat a labdarúgók fejébe - hogyan igyekszik segíteni a futballvilág a legfontosabb építőelemeinek legfontosabb részét? (02:16:44)