Extra image

Jelenleg nincs aktív előfizetésed, ezért az extra tartalmakat nem tudod megtekinteni!

Ha szeretnél előfizetni, kattints ide:

S04E17 | Erőfitogtatás PL módra

Hát már megint ezek a gátlástalan vadkapitalisták báncsák a kicsit!!! Mert minden csak a pénzről és a hatalomról szól, semmi sem az, aminek látszik, min-den-ki HAZUDIK! És a 3. kerületi TVE büféjében igenis kurva finom a rántotthúsos szendvics!!

Péter főszerkesztő úr pedig úgy döntött, hogy erre a hétre ez az egy témánk van a főműsorra, minden más az extrába került. Kemény.

📌 Furcsa egy tevékenység ez a könyvelés: míg egy gigavállalat adóssága a saját bevallásuk szerint lehet 105 millió font, addig előfordulhat, hogy az őket ellenőrző szervezet úgy találja, ez az összeg valójában 124,5 millió fontra rúg! Ez a helyzet az Evertonnál: a klubot utolérte a NEMZETKÖZI ADÓHATÓSÁG...vagyis izé, a Premier League fenntarthatósági és gazdálkodási regulációja: a liga szerint a liverpooli kékek könyvelése téves, a klub átlépte az általuk megengedett adósság mértékét - ezért az elmúlt hónapokban folytatott eljárás végén 10 pontos levonással sújtotta a Mersey-partiakat. Az Everton fellebbezett, így maga az ítélet korántsincs még kőbe vésve, az viszont egyértelműen látszik, hogy a PL befelé és kifelé is nagyon szeretne erőt mutatni a klubok pénzügyei kapcsán. A Chelsea-vel kapcsolatban felröppenő, esetleges visszamenőleges vizsgálatok inkább képzeletbeli szkanderezésnek tűnnek, a Manchester City-vel szemben jelenleg is folyó eljárás azonban nagyon is valódi. Azon túl, hogy vajon mi lesz így az Evertonnal, mi sem kerülhetjük meg a kérdést: ha ez a precedens, mégis mekkora büntetés érheti majd a City-t?