Extra image

Jelenleg nincs aktív előfizetésed, ezért az extra tartalmakat nem tudod megtekinteni!

Ha szeretnél előfizetni, kattints ide:

S04E21 | Elég az analizálásból!

Hát ez nem egy a megszokott karácsonyi podcastek közül, ez egészen másmilyenre sikeredett... Boldog Hannukát mindenkinek! 🎄☃️

07:14 - Az eheti #világlegjobbrovata-ban De Bruyne, sok Mourinho, Xhaka, Dyche, valamint Nuno Gomes és Havertz új klubja.

26:10 - Forrón eszik a rakást.

Tájmsztemp:

📌 Túl sokat tud magáról a futball? Elfogyott a szórakozás belőle? Teszi fel a kérdéseket a kiváló szakíró, Rory Smith. Ma már az edzések és a mérkőzések minden egyes mozdulata, pillanata és történése mérve, feljegyezve és utólag elemezve van - így mind maguk a csapatok, mind az ellenfelek borzasztó sokat tudnak a másikról. Értelemszerűen képtelenség hétről-hétre valami meglepővel, frissel és újszerűvel előállni, viszont így talán túl sokszor folyik ugyanabban a mederben egy együttes meccse vagy két fél párharca. Nemrég mi magunk is megválaszoltuk, nem elemezzük-e túl a focit - válaszoljunk most a foci helyett mi: nem analizálta túl magát ez a sportág? (34:20)

📌 Mindjárt jól megbeszéljük, hogy a Crystal Palace ellen miért veszítette el a bajnoki címet a Manchester City, de ami a kékeknél is fontosabb pillanatnyilag: a hétvégén egymás ellen lép pályára a két igazi bajnokesélyes. A két szarzenálos, a liverpudli és a két csapatért egyaránt látens módon szorító, forgolódó szélkakas biztosan fel tud majd feszülni a két csapat párharcára, de az az érzelmeknél is fontosabb, hogy a két fél hogyan érkezik a találkozóra. A Liverpool dominált, de semmire sem jutott a Manchester United ellen, az Arsenal pedig földbe döngölte a Brightont, szóval… szóval? (01:17:23)

📌 Haaland sérülését feloldva, Pep ismételten 39 középpályást tett fel a rémisztő erőt képviselő Urawa Red Diamonds ellen - a japánokat 3-0-ra elgyepálták, így a City készülhet arra, hogy pénteken a futballfilozófiák Ragnarökjének keretein belül, Fernando Diniz Fluminenséje ellen gyűjtsék be a klubvilágbajnoki trófeát. A feldolgozhatatlanul szexi frizurát növesztő Kevin De Bruyne visszatért az edzésekre, lassan ráfordulunk az újévre, ilyenkor áll össze arrafelé minden, nem? Hát, idén azért hiába mondogattuk mi is, hogy türelem, nem a megszokott könnyedséggel rázódnak a helyére a dolgok. A Crystal Palace ellen egy újabb agyonnyert meccset sikerült például elbukni az utolsó negyedórában - valóban gödörben van a Manchester City? (01:51:57)