Extra image

Jelenleg nincs aktív előfizetésed, ezért az extra tartalmakat nem tudod megtekinteni!

Ha szeretnél előfizetni, kattints ide:

S04EX39 | CHELSEA - Nincs pénz lóvéra sem

Chelsea és a pénzügyei - feneketlen slágertéma!

Tájmsztemp:

📌 Egy csúfos vereség az Arsenal ellen, és kis híján egy óriási feltámadás az Aston Villa ellen. Rendkívül mozgalmasan telt az elmúlt bő egy hét a Chelsea számára a pályán, úgyhogy érdemes levonni a tanulságokat ezekből a meccsekből. Mi volt Pochettino terve az Arsenal ellen, és mi csúszott benne ennyire félre? A birminghami meccsen pedig minek köszönhetően láttunk a játék képét tekintve gyakorlatilag két teljesen ellentétes félidőt? (03:08)

📌 Úgy tűnik, hogy baj van. Nem csak a pályán, de a pályán kívül is. Jelen állás szerint a Chelsea az elmúlt időszak brutális költekezése miatt megszegheti a Premier League jelenleg érvényben lévő pénzügyi és fenntarthatósági szabályait, ami akár súlyos büntetéseket is vonhat maga után. Így a nyári átigazolási időszak előtt talán a legfontosabb kérdés, hogy ezt a klub miként tudja ezt kibalanszírozni. Azt már láttuk, és látjuk most is, hogy az amerikai vezetés bárhol megtalálja a kiskapukat, ha a pénzügyekről van szó, de mit tehetnek most? (36:01)

📌 Azzal nem vádolhatjuk a Chelsea-t, hogy ne próbálkoztak volna semmi újjal. A klub elmúlt másfél évben látott átigazolási politikájának alapköve, hogy 25 év alatti játékosokat igazolnak rendkívül hosszú távú szerződésekkel, és ahhoz képest alacsony fizetésekkel. Ez viszont a pályán egyelőre nem tűnik egy működőképes modellnek, és már Pochettino is elmondta, hogy a keret egyszerűen túl fiatal és rutintalan. A hírek szerint viszont ezen a modellen hajlandóak változtatni, de erre pontosan miért van szükség? (53:25)