Extra image

Jelenleg nincs aktív előfizetésed, ezért az extra tartalmakat nem tudod megtekinteni!

Ha szeretnél előfizetni, kattints ide:

S04E04 | Bénázás Liverpoolban

Sorry a csúszásért, a YouTube nem engedélyezte valamiért a korábban feltöltött videót. 🤷‍♂️

Tájmsztemp:

📌 A Chelsea és a Liverpool két fontos összecsapást is megvívott az elmúlt napokban: a pályán az eredmény döntetlen lett, a pályán kívüli harcot viszot egyértelműen a Chelsea nyerte. Nem csak Moises Caicedót sikerült megszerezniük a Brightontól a Liverpool orra elől brit transzferrekordot jelentő 115 millió fontért, de végül Romeo Lavia is a londoni csapatnál folytatja. A hétvégi meccset is vizsgálva mekkora veszteség ez a Liverpoolnak, és máris felül kell-e írnunk a Chelsea-vel kapcsolatban megfogalmazott elvárásainkat?

📌 "Az a munkám, hogy nagyobb problémákat kreáljak az ellenfeleink számára, mit amekkorákat ők kreálnak nekünk." - nyilatkozta Mikel Arteta, akitől már előzetesen is azt várhattuk, hogy jóval több taktikai variációval készül erre a szezonra, és ebből rögtön a szezon első bajnokiján ízelítőt is kaptunk: a tavaly megszokott 3-2-5-ös szerkezet helyett az Arsenal a Nottingham Forest ellen a Community Shield hajrájában is látott 3-4-3-as gyémántalakzatot vette elő. Miért éppen emellett döntött a baszk edző, hogyan változtatak a rendszeren belül a játékosok szerepkörei, milyen további variációkat várhatunk az Ágyúsoktól, és mekkora hatása lehet minderre Timber sérülése?

📌 Maratoni hosszabbítások, időhúzásért gyorsabban repkedő sárgalapok, rendetlenkedő edzők regulázása és a Tindall szabály. Túl vagyunk az első Premier League fordulón az új szabályokkal, amelyek közül egyelőre a játékidő megnövekedése a leglátványosabb. A játékosok, például Raphael Varane vagy épp Kevin De Bruyne is kifejezte a nemtetszését a hosszabb meccsekkel kapcsolatban, de valóban több valódi futballt kapunk-e így, és véget lehet-e vetni így az időhúzásnak?