Extra image

Jelenleg nincs aktív előfizetésed, ezért az extra tartalmakat nem tudod megtekinteni!

Ha szeretnél előfizetni, kattints ide:

S04EX25 | ARSENAL - Pontrúgások level 1000

Megtört a jeges téli átok, a Crystal Palace ellen már bementek a helyzetek, úgyhogy ez ismét remek alkalomnak bizonyult arra, hogy arról beszélgessünk, miként is szerzi az Arsenal a góljait. És hogy igazából miért is barna Ben White hónalja. 🤷‍♂️

Tájmsztemp:

📌 Az Arsenal a pontrúgások királya: miután a hétvégén ismét két szöglet bizonyult döntő fontosságúnak a Crystal Palace ellen, a fancy Sam Allardyce csapata immár a legeredményesebb a Premier League mezőnyében, ha rögzített szituációkról van szó. Nicolas Jover, az edzői stáb pontrúgásokért felelős specialistája kétségtelenül kiváló munkát végez, de mi pontosan az Ágyúsok titka? Milyen variációkat alkalmaznak szögletek, szabadrúgások, vagy akár bedobások után? És összességében mennyire szükséges egy bajnoki címért küzdő csapatnak ennyire ráfeküdnie a rögzített helyzetekre? (03:41)

📌 Az Arsenal nem csak akkor nagy király, ha rögzített helyzetekre kerül sor, hanem akkor is, amikor az ellenfélnél van a labda. A Premier League-ben egyetlen csapat sem enged az Ágyúsoknál alacsonyabb várható gólmennyiséget az ellenfeleknek, ráadásul a csapat letámadása is az elitbe tartozik: intenzitást tekintve csak a Tottenham és a Liverpool előzi Artetáékat, de egyetlen együttes sem tudott több lövést elérni náluk magasan megszerzett labdákat követően. Hogyan éri el mindezt az Arsenal, és miként válhatnak olykor mégis sebezhetővé? (37:37)

📌 Mi van veled Gabriel Martinelli? A brazil szélső a Crystal Palace elleni duplájával immár négyre tornázta fel az idei bajnoki góljainak számát, de még így is messze elmarad a gólátlaga az előző szezonban látottól, ráadásul az alapozó mutatói is alaposan visszaestek erre az idényre. De mégis minek köszönhető mindez? A brazil játékos nem jut el elégszer veszélyes pozícióba? Gondot okoznak a mélyebben védekező ellenfelek? Esetleg a bal oldali nyolcas posztján történt személyi változás(ok) miatt kevesebb támogatást kap? Utóbbi esetben mennyit segíthet rajta egy 100%-os Emile Smith Rowe, vagy egy hamarosan talán visszatérő Fabio Vieira? (01:00:39)