Extra image

Jelenleg nincs aktív előfizetésed, ezért az extra tartalmakat nem tudod megtekinteni!

Ha szeretnél előfizetni, kattints ide:

S04EX20 | ARSENAL - Hol rontottuk el?

Elment szabadságra, hogy onnan visszaérkezve Emeryről beszéljen. Egy arsenalos podcastben. Nekem. Akinek 60 millióval tartozik Unai. Eszem-faszom megáll. Össze-vissza kellene verni, de nem lehet.

🤷‍♂️ Tájmsztemp:

📌 Az Arsenaltól való kirúgása után Unai Emery nem csak nyert még egy Európa-ligát a Villarreallal, de most az Aston Villával is látszólag csodát tesz, és jelen pillanatban a birminghami csapat ott van a Premier League dobogóján, alig két pontra az első helytől. De akkor mi ment ennyire félre Londonban? Ideje tisztába tennünk, hogy pontosan miért bukott meg Emery az Arsenalnál. Kellett volna neki még időt adni? És miért lett vele ellentétben sikeres Mikel Arteta? (04:02)

📌 Már mi is sokat beszéltünk róla, hogy az Arsenal számai támadójátékban elég jól látható módon visszaestek az előző szezonhoz képest. Ezzel egy időben pedig többnyire Martin Odegaard teljesítménye sem tudta a szezon elején megközelíteni azt a szintet, mint amit a 22/23-as idényben sikerült elérnie. Az utóbbi meccseken viszont mintha elkezdődött volna egy pozitív változás, ami talán éppen a norvég középpályás némileg megváltozott szerepkörének is köszönhető. Hogyan használja Mikel Arteta a csapatkapitányát az utóbbi fordulókban, és milyen hatással van ez a többi középpályás szerepkörére, illetve a csapat egészére nézve? (32:08)

📌 Miután sokan már elkönyvelték a nyári átigazolási szezon egyik legnagyobb mellényúlásának, Kai Havertzet az Arsenal szurkolói november hónap legjobb játékosának választották. A német középpályás az utóbbi utóbbi öt meccsén 3 érvényes és 1 érvénytelen gólt szerzett, és így immár hozzáteszi azt az extrát, amit a megszerzésekor Arteta is várhatott tőle. De minek köszönhető ez a feltámadás? Egyszerűen megjött az önbizalma? Arteta most kezdi el igazán megtalálni a helyét a csapatban? Vagy a sérüléséből felépülő, és azóta ismét csúcsformában játszó Gabriel Jesusnak is van némi köze a dologhoz? (48:26)