Extra image

Jelenleg nincs aktív előfizetésed, ezért az extra tartalmakat nem tudod megtekinteni!

Ha szeretnél előfizetni, kattints ide:

S04EX09 | ARSENAL - Barátunk, Havertz

Akitől sokaknak feláll a hát a szőrükön, ugyebár. Pedig nem kellene! 😎

Tájmsztemp:

📌 A 65 millió fontért igazolt Kai Havertz egyelőre tétmeccsen sem gólt, sem pedig gólpasszt nem jegyez, és főleg gólhoz vezető hibával, valamint kihagyott helyzetekkel hívta fel magára a figyelmet? De tényleg ennyire rosszul teljesít Kai Havertz eddig az Arsenalban, mint ahogy a néhány emlékezetes jelenet mutatja? Egyáltalán mi az a szerepkör, amiben a német játékos igazán jól működött eddig a pályafutása alatt, és mennyire illik Arteta rendszerében a bal oldali nyolcas helyére?

📌 Mikel Arteta az Everton elleni mérkőzés után elárulta, hogy rövid edzői pályafutása alatt azt bánja a legjobban, hogy két mérkőzés közben nem mert kapust cserélni pusztán azért, mert ez nem megszokott a labdarúgásban. Miután David Raya erre a bajnokire átvette Aaron Ramsdale helyét a kapuban, a baszk edző kihangsúlyozta, hogy a kapusokra is ugyanúgy szeretne tekinteni, mint a mezőnyjátékosokra, és az adott szituációra a legalkalmasabb embert igyekszik kiválasztani. De valóban működhet ez? Vagy a kapusé tényleg egy különleges pozíció, ahol szükség van az állandó bizalomra? Egyáltalán különbözik annyira Raya és Ramsdale, hogy megérje őket eltérő stílusú ellenfelekkel szemben alkalmazni?

📌 +1 kérdés a múltheti Q&A-ból:

"Szurkolóként jócskán az egészséges határérték felett foglalkozik az ember a klub pénzügyeivel, eladásokkal, vételekkel, és ugyan Eduékkal úgy tűnik végre tisztességesen tudunk vásárolni, az eladás még mindig rosszul néz ki. Látatlanban a szezon előtt biztosra vettem volna, hogy Tierney 25-30 millió körül elkel, Holding felnyomható 5 millió fölé, Balogunnál is 10-20 százalékkal magasabb számok röpködtek, a Tavares - Lokonga párosból is lehetett volna kivenni pénzt talán és a rekord igazolásunk pedig ingyen távozott, miközben bármilyen világtalant el lehet nyomni manapság (nyilván ehhez a játékos szándéka is kell). Az persze egyértelmű, hogy minden kereslet-kínálat alapon működik, és minden érthető a kellő kontextussal, de pl. Aubameyang esete is durva volt abból a szempontból, hogy fél évvel később 15 milliót adtak érte. Csak hogy kozmetikázzunk a bérkereten inkább szó szerint megszabadulunk a többlettől, szerződést bontunk, kölcsönben lepörgetjük őket (pl. Balogun esetén mázlink volt, hogy berobbant és sokszorozódott az ára tavalyhoz képest), de nem ez a jellemző."