Extra image

Jelenleg nincs aktív előfizetésed, ezért az extra tartalmakat nem tudod megtekinteni!

Ha szeretnél előfizetni, kattints ide:

S04E06 | Annak látszik, de nem az!

Délibáb. Tündérpor. Káprázat. 💫

Tájmsztemp:

📌 A Liverpool a káoszkapitány vezérletével tíz emberrel is fordítani tudott idegenben a Newcastle ellen, és hét megszerzett pontjával ott van az élmezőnyben, de Apu szerint ennek ellenére nem fenékig tejfel az élet a Mersey partján. A másik oldalon a Newcastle hiába dominálta a mérkőzést ismét maximumra tekert intenzitással, végül nem tudták lezárni a meccset, és összességében a játék képét nézve ismét joggal fogalmazódik meg az emberben az aggodalom azzal kapcsolatban, hogy a nyáron nem sikerült feljebb tolni a csapat plafonját. (12:47)

📌 A szurkolók számára a futballnál csak két fontosabb dolog létezik: az átigazolások és a játékvezetői ítéletek. Utóbbihoz Mike Dean szolgáltatott muníciót, amikor elárulta, hogy tavaly a Chelsea - Liverpool meccsen a VAR szobában ülve azért nem hívta ki a monitorhoz Anthony Taylort a Romero-Cucurella hajhúzós incidensnél, mert a barátjátnak már így is elég nehéz meccse volt. Az egyre inkább felgyorsuló futballban a bíróknak már így is épp nehéz dolga van, ráadásul most Dean szavai után az emberben akaratlanul is felmerül, hogy a játékvezetők olykor nem a legjobb tudásuk szerint hoznak meg bizonyos döntéseket a pályán vagy épp a VAR szobában. Eközben az új, időhúzásra vonatkozú szabályok is egyre jobban érzékeltetik a hatásukat, és ennek is köszönhetően az eddig lejátszott három fordulóban már kilenc piros lap villant, ami egyelőre kiemelkedően magas szám. (01:05:46)

📌 Szégyen, de egészen a hatodik adásig kellett várni a negyedik évadban, hogy végre külön is beszéljünk a Brightonról. Ezúttal azonban nem méltatni fogjuk De Zerbi csapatát, miután a hétvégén felvillant a tavalyi Nottingham Forest és Everton elleni meccsek szelleme, amikor szintén agyonkontrázták a mezőnyben domináló Sirályokat. Tényleg annyi lenne a titok a Brighton ellen, hogy be kell állni mélyen védekezni és kontrázni? A támadás vagy a védekezés jelent inkább problémát számukra ezekben az esetekben? És képes lesz-e az olasz szakember ezekre az esetekre valami megoldást találni? (01:43:08)