Extra image

Jelenleg nincs aktív előfizetésed, ezért az extra tartalmakat nem tudod megtekinteni!

Ha szeretnél előfizetni, kattints ide:

S04E08 | A multiklub modellről

Az a vicces, hogy még így is 2 Arsenal szurkoló ült a műsorban. De azért ez a mai főtéma igazából Apunak volt jutalomjáték. Gyűljetek hát, erre rázzák a tudásfát! 😎🎓

Tájmsztemp:

📌 A több klubos modell a jövő? Miután nemrég Todd Boehly és a Clearlake Capital többségi tulajdonrészt szerzett a francia elsőosztályú Strasbourgnál, immár nyolcra emelkedett azon Premier League kluboknak a száma, amelyeknek a tulajdonosai részleges vagy többségi tulajdonrészt birtokolnak Anglián kívüli kluboknál. Mindezek közül a City Football Group a legkiterjedtebb, amelyhez a Manchester Cityn kívül további 10 klub köthető világszerte. A Chelsea tulajdonosainak a szándéka is egy hasonló hálózat kiépítése lehet, de mi ennek az előnye és mit jelenthet mindez a labdarúgás jövőjére nézve? (05:56)

📌 A Liverpoolnál Jürgen Klopp személyének egyre nagyobb jelentősége van az igazolásoknál, a Manchester Unitednél már szinte mémmé vált, hogy első körben Ten Hag telefonkönyvéből próbálnak igazolni, de az Aston Villánál a nyáron a keretépítésben szintén kulcsszerepet kapó Unai Emery is több korábbi játékosával dolgozhat ismét együtt. Látszólag jó ötletnek tűnik, hogy egy klub támogatja az edzőjét, és megadja neki amit kér, de hosszú távon ennek akár komoly hátrányai is lehetnek, különösen ha figyelembe vesszük, hogy manapság alig van edző, aki legalább 3 évet eltölt egy klubnál. Hogyan kellene működnie egy csapat igazolási stratégiájának, és azon belül miként lehet valóban támogatni a vezetőedző elképzeléseit? (1:08:44)

📌 Négy fordulót játszottak le eddig a Premier League 2023/24-es szezonjából, és a frissen feljutó csapatok eddig összesen mindössze egyetlen pontot tudtak szerezni. A Burnley fiatal játékosokat igazolva proaktív focival egyelőre pofonból pofonba szalad, a Luton Town egyelőre pont azt nyújtja, amit az előzetes számítások alapján várni lehetett tőlük, a Sheffield United pedig kiemelkedő Championship játékosokkal próbált meg fejleszteni a keretén, ami legalább már egy pontra elég volt. Az eddig látottak alapján számíthatunk-e komoly fejlődésre valamelyik együttestől, és összességében milyen minőséget képvisel ebben a szezonban a Premier League alsóháza? (1:44:06)