Extra image

Jelenleg nincs aktív előfizetésed, ezért az extra tartalmakat nem tudod megtekinteni!

Ha szeretnél előfizetni, kattints ide:

S04E23 | A félszezon álomcsapatai

A szokásos, de nem a szokásos hosszúságban, a 2024-es év első főműsora ugyanis több mint 3 órásra sikeredett. Boldog új évet, vagy mivan! 🤦‍♂️

Tájmsztemp:

📌 Ahogyan a podcast által megélt szezonok mindegyikében, úgy idén is jelentkezünk a félszezon és a szezon legjobb tizenegyeivel - csakhogy nem olyanok maflákkal, mint amilyeneket Jamie Carragher vagy Gary Neville válogat össze a SkySports-nak. Nálunk nagyon szigorú szabályok vannak: az összeállításoknak labdás és labda nélküli fázisok esetében is működőképesnek és kiegyensúlyozottnak kell lenniük. (19:28)

📌 December elején még az Arsenal állt a tabella élén, mostanra azonban már ötpontos hátrányt szedtek össze a listavezető Liverpoollal szemben, ráadásul a vörösök Apu és Anyu szeme láttára ejtették ki Mikel Arteta csapatát az FA-kupából. Kész. Vége. Ennyi volt. Az Arsenal nyári átigazolásai besültek, a keret pedig lebukott: gyenge, átlag alatti futballisták alkotják, akik tavaly futottak egy nagyot és, ami ennél is nagyobb baj, hogy képtelenek megbízhatóan teljesíteni a kapu előtt és befejezni a támadásokat. Vagy lehet, hogy ennél azért kisebb a baj az Arsenalnál? (01:36:38)

📌 Azután, hogy az Arsenal kapcsán elmagyaráztuk, miért nem érdemes túlreagálni az elmúlt hetek eseményeit, következzék egy nagycsapat, ahol szintén krízis van - és ahol viszont tényleg érdemes is aggódni. A Newcastle a legutóbbi kilenc meccséből kettőt tudott megnyerni - az egyiket a 22. perctől kezdve emberhátrányban játszó Fulham ellen, a másikat a másodosztályú halálos ellenség Sunderlanddel szemben az FA-kupában. A tavalyi Newcastle-lel összehasonlítva egyetlen egy stabil pont maradt: Jason Tindall arcátlan ripacskodása a csapatfotókon. A BL-szereplés által megsokszorozódott terhelésnek és a csapat rendíthetetlenül intenzitásának köszönhetően a keret darabokban, a tavalyi alapkezdőnek pedig hűlt feje. Az együttes alapja, a brutálisan agresszív és hatékony labda nélküli játékuk pedig meccsről-meccsre egyre puhányabb, pontatlanabb és életlenebb. (02:19:48)

📌 Nem hiába tudunk kizárólag európai kupaszereplésért küzdő csapatokról beszélgetni az eheti adásban: a kényszerű pihenőnk miatt sokakat elhanyagoltunk. Mint a drága jó Ange Postecoglut, akinek Peet vigyázó szemei és kezei nagyon hiányozhatnak. A Tottenham játéka ugyan szépen lassan csak elindult abba az irányba, ahova vizionáltuk, azonban, ha az alapozó számokat nézzük, akkor mostanra gyakorlatilag egy újkori csoda, hogy a Spurs mindössze hat pontos távolságban követi az első helyezett Liverpoolt. What the actual fuck does Ange cook? Hogy maradt versenyben a BL-helyekért a Tottenham, heteken keresztül az Emerson Royal-Ben Davies belső védő duót játszatva? (02:46:27)